rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Plnená pletenka

Pletenka plná chutí. Ochutnajte vlastnú a urobte si ju podľa fotoreceptu.

postup:

  • Plnená pletenka

    1. Urobíme kvások a zamiesime cesto, necháme ho vykysnúť asi hodinu a  medzitým ho dvakrát premiesime, potom ho rozdelíme na 6 dielov.

  • Plnená pletenka

    2. Medzitým si urobíme plnky tak, že povaríme spolu mak (orechy), vanilínový cukor a kryštálový cukor, hrozienka, odstavíme a pridáme džem a necháme vychladnúť.

  • Plnená pletenka

    3. Každý diel vyvaľkáme natrieme plnkou a zrolujeme.

  • Plnená pletenka

    4. Upletieme vrkoč natrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180°C cca 40-45 minút.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Plnená pletenka

Pletenka plná chutí. Ochutnajte vlastnú a urobte si ju podľa fotoreceptu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
550 g múka hladká
260 ml mlieko
100 g Palmarín
1 kocka droždie
100 g cukor kryštálový
1 ks žĺtok
štipka soľ
na potretie vajce
150 g mak mletý
100 g cukor kryštálový
2 bal. vanilínový cukor
100 g ríbezľový džem
100 ml mlieko
50 g hrozienka
perníčky radia