rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Pomarančovo-pudingovo-šľahačková torta

Chuťou lahodnú tortu si môžete ozdobiť ovocím či sladkosťami podľa vlastnej chuti a fantázie..

postup:

  • 1. Príprava cesta: Múku, kypriaci prášok do pečiva, 3 vajcia, 150 g krupicového cukru, 125 g Helie a 125 ml pomarančového alebo multivitamínového džúsu spolu premiešame a šľaháme elektrickým šľahačom 2 minúty na najvyššej rýchlosti. Na papierom vyložený plech vylejeme cesto a pečieme pri 160 °C zhruba 15 - 20 minút.

  • 2. Po upečení vyklopíme a odstránime papier, necháme vychladnúť.

  • 3. Príprava pudingu: z pudingového prášku, 50 g cukru a pomarančového džúsu pripravíme puding a ešte teplý ho vylejeme na koláč. 3 - 4 pomaranče nakrájame na kocky a ukladáme na pudingovú zmes.

  • 4. Príprava smotanového krému: 6 plátkov želatiny necháme nabobtnať podľa návodu. Vanilínový cukor a kyslú smotanu zmiešame. V inej nádobe vyšľaháme šľahačku. Nabotnanú želatinu roztopíme s 2 lyžicami smotanového krému a ihneď primiešame do krému. Nakoniec primiešame šľahačku (časť necháme na zdobenie) a nadrobno nasekanú čokoládu. 

  • 5. Krém natrieme na koláč aj okraje. Môžeme zdobiť okraje trubičkami, alebo piškótami. Vrch torty ozdobíme šľahačkou, ovocím a čokoládovými ozdobami...

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Pomarančovo-pudingovo-šľahačková torta

Chuťou lahodnú tortu si môžete ozdobiť ovocím či sladkosťami podľa vlastnej chuti a fantázie..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 - 20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
smotana
125 g Helia
200 g múka hladká
200 g cukor krupicový
500 ml smotana na šľahanie 33%
3 lyžička kypriaci prášok do pečiva
2 ks puding vanilkový
6 ks želatina plátková
100 g čokoláda horká
3 ks vanilínový cukor
1 liter pomarančový džús
4 ks pomaranč
3 ks vajcia
čokoládová dekorácia biela a tmavá
450 ml smotana kyslá

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia