rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Prúžkovaná jablková taštička

Hodia sa keď čakáte hostí alebo aj k šošovicovej polievke ako príloha. Pozrite si fotopostup.

postup:

  • Prúžkovaná jablková taštička

    1. K vlažnému mlieku pridáme 1 lyžičku cukru a droždie. Necháme kysnúť. Potom pridáme ostatné ingrediencie a poriadne vypracujeme. Necháme na izbovej teplote vykysnúť 45-50 minút. Zatiaľ urobíme plnku: jablká ošúpeme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca s cukrom, s citrónovou šťavou a kôrou, s mletou škoricou a 1 dl vodou. Necháme zovrieť a pridáme 0.5 dl vody s pomiešanou škrobovou múčkou. Miešame, kým nezhustne. Necháme vychladnúť, kým to nebude vlažné. Vykysnuté cesto dáme s múkou posypanou dosku. Rozdelíme na polovicu a potom ešte na 6-6 častí.

  • Prúžkovaná jablková taštička

    2. Vyformujeme z nich guľky a vytvarujeme pruhy. Polovicu cesta krájame na pruhy a na druhu stranu cesta dáme 2 lyžice jablkovej plnky. Okraje zahneme, potom ešte zahneme aj pruhy.

  • Prúžkovaná jablková taštička

    3. Takto vyformované cesto dáme na plech vystlaný papierom, zakryjeme s kuchynskou utierkou a necháme kysnúť 45-50 minút. Zatiaľ rúru predhrejeme na 170 stupňov. Kým pečieme, môžeme vymiešať Palmarin s 5 lyžicami cukru s 1 lyžicou mletej škorice. Môžete si to aj zjednodušiť a natrieť Palmarinom, prípadne vajcom. TIP: Keď nemáte radi ovocné plnky, môžeme pripraviť pudingový krém. Príprava je jednoduchá. 1 vanilkový pudingový prášok uvaríme v 3 dl mlieku, pridáme 2 lyžice cukru a zovrieme. Necháme vychladnúť a premiešame s 5 dkg Palmarinu.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Prúžkovaná jablková taštička

Hodia sa keď čakáte hostí alebo aj k šošovicovej polievke ako príloha. Pozrite si fotopostup.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 17.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    12
  • Čas
    pečenia:
    15-20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
60 g Palmarín
600 g hladká múka
1 lyžička soľ
3 lyžica cukor kryštálový
1 ks vajce
2 ks žĺtko
3 dl mlieko vlažné
30 g droždie
5 ks veľké jablko
5-6 lyžica hnedý cukor
1 ks citrónová šťava
1 ks citrón - citrónová kôra
1 lyžička mletá škorica
40 g škrobová múčka
1.5 dl voda
2 lyžica Palmarín roztopený
60 g Palmarin (zmäknutý)

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia