rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Punčová tortička

Punčová tortička, pre vaše zlatíčko.

postup:

  • 1. Z vajec upečieme piškóty, tak že z 5 vajec tmavé cesto a z 5 vajec svetlé. Bielky oddelíme od žĺtka a vyšľaháme. Do vyšľahaných bielok pridáme 5 polievkových lyžíc práškového cukru a zašľaháme. Pridáme pudingy (vanilkový) a pol prášku do pečiva. Tak isto urobíme aj tmavé cesto. Cestá upečieme na plechu, vystlanom papierom. Necháme vychladnúť.

  • 2. Z mlieka a Zlatého klasu si uvaríme puding. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Heliu vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme vychladený puding. Dobre vyšľaháme.

  • 3. Z tvrdého kartónu si urobíme srdiečko, tak aby bolo na šírku piškóty. Medzi tým si namočíme hrozienka v rume.

  • 4. Piškóty položíme na seba a ostrým nožom vykrojíme srdce.

  • 5. Piškótu, ktorá nám ostala, podrvíme do misky. Pridáme hrozienka s rumom, podľa chuti sirup a lekvár. Dobré prepracujeme, aby punč držal pohromade a naplníme srdce.  

  • 6. Celú tortičku natrieme maslovou plnkou. Boky obsypeme mletými orechami a na vrch dáme čokoládovú polevu. Keď poleva stuhne, tak tortičku ozdobíme podľa vkusu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Punčová tortička

Punčová tortička, pre vaše zlatíčko.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    2x10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
10 ks vajce
10 lyžica cukor práškový
2 ks puding kakao
1 ks prášok do pečiva
1 troška hrozienka
rum
jahodový sirup
mlieko
1/2 ks Helia
4 lyžica cukor práškový
1 ks Zlatý klas
100 g orechy mleté
čokoládová poleva
perníčky radia