rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Punčové rezy

Punčová, ružová klasika pre všetkých zamilovaných.

postup:

  • 1. Príprava sirupu: Do cca lyžice vriacej vody dáme cukor, necháme krátko prevrieť, aby sa cukor rozpustil, odstavíme a pridáme jahodový sirup, rum, arómu, 1 lyžicu citrónovej šťavy a necháme trochu vychladnúť. Ochutnáme a dosladíme podla chuti.

  • 2. Príprava polevy: 250g preosiateho práškového cukru vymiešame s 100 ml vody a 2 lyžicami citrónovej šťavy.

  • 3. Príprava jedného korpusu: Žĺtky vyšľaháme s 200g cukru, postupne pridávame vodu po lyžiciach (6 lyžíc), zašľaháme 200g múky s práškom do pečiva a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie asi 15 - 20 min. na 180°. Takto si upečieme 3 korpusy.

  • 4. Spodný korpus natrieme hrubšou vrstvou džemu. Stredný korpus rozkrájame na 5 - 6cm pásy. Punčový sirup si nalejeme na hlboký plech, jeden pás cesta krátko namočíme do sirupu a položíme na spodný korpus. Vedľa neho položíme suchý nenamočený pás a vedľa znovu namočený v sirupe. Takto poskladáme celý stredný plát. Zvyšným sirupom rovnomerne polejeme len namočené pásy. Tie suché sa napijú sirupu od tých namočených a malo by vzniknúť mramorovanie.

  • 5. Natrieme zvyšným džemom a dáme tretí piškotový korpus. Navrch položíme prázdny plech, zaťažíme a necháme cez noc v chladničke. Na druhý deň natrieme polevu. Krájame ostrým nožom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Punčové rezy

Punčová, ružová klasika pre všetkých zamilovaných.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
4 ks vajcia
voda
1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva
450 g cukor práškový
200 g múka polohrubá
100 ml rum
3 lyžica citrónová šťava
ríbezľový džem
punčová aróma
potravinárska farba červená
jahodový sirup
perníčky radia