Spríjemnite si posedenie pri vínku s rozmarínovými sušienkami...
1. Heliu s 5 lyžicami preosiateho práškového cukru a 1 lyžicou citrónovej šťavy vymiešame dopenista. Pridáme soľ, nastrúhanú kôru z citróna, múčnu zmes a 1 lyžicu vlažnej vody. Vypracujeme pevné ale mäkké cesto.
2. Rozmarínové lístočky posekáme na malé kúsky. Marinujeme v citrónovej šťave a vmiesime do cesta. Dáme odležať na hodinu do chladničky.
3. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3mm a vykrajujeme kolieska (prípadne rôzne tvary). Pred upečením môžeme potrieť bielkom z jedného vajíčka, alebo teplou vodou s troškou oleja. Pečieme na 170°C asi 15min.
4. Necháme vychladnúť a posypané cukrom podávame k bielemu, alebo ružovému vínu. Kto by ich radšej jedol na slano, môže pred upečením trochu posypať hrubou morskou soľou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Spríjemnite si posedenie pri vínku s rozmarínovými sušienkami...
140 g | Helia |
---|---|
1 a 1/4 pohár 250 ml | múčna zmes |
5 lyžica | cukor práškový |
1 podľa potreby | rozmarín - čerstvý |
1 ks | citrón |
štipka | soľ |
1 lyžica | voda |