rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Sacherka a lá Ifka

Odvážnym šťastie praje a chutná Sacherka vyšla na prvý pokus veľmi chutne. Vyskúšajte aj vy, budete to mať podľa fotoreceptu jednoduchšie.

postup:

  • Sacherka a lá Ifka

    1. Príprava korpusu: vo vodnom kúpeli rozpustíme 125 g čokolády, pridáme Palmarin a 50 g práškového cukru. Pridáme žĺtka zo 6 vajíčok a zmiešame.

  • Sacherka a lá Ifka

    2. V čistej miske vyšľaháme do tuha bielka so 125 g cukru.

  • Sacherka a lá Ifka

    3. Obe zmesy zmiešame a pridáme múku.

  • Sacherka a lá Ifka

    4. Hmotu vylejeme do formy na pečenie (vystlanej papierom na pečenie) a dáme piecť  do predhriatej rúry na 55min. pri teplote 180°C.

  • Sacherka a lá Ifka

    5. Upečený korpus necháme vychladnúť. Nožom orežeme okraje, korpus vyberieme a položíme napr. na drevenú dosku prikrytú papierom na pečenie. Korpus rozdelíme na dve polovice a do stredu dáme džem. Vrch a kraje korpusu taktiež potrieme džemom.

  • Sacherka a lá Ifka

    6. Príprava polevy: vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu (185g), pridáme vodu a práškový cukor a miešame kým sa všetko nerozpustí. Necháme trošku vychladnúť,(aby poleva nebola veľmi horúca, ale už trošku stuhnutá) a natrieme na vrch a boky korpusu. Uhladzujeme nožom.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Sacherka a lá Ifka

Odvážnym šťastie praje a chutná Sacherka vyšla na prvý pokus veľmi chutne. Vyskúšajte aj vy, budete to mať podľa fotoreceptu jednoduchšie.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    55 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
300 g čokoláda tmavá
125 g Palmarín
6 ks vajcia
425 g cukor práškový
250 g múka hladká
1/2 šálka voda
perníčky radia