rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Slivkový dezert s čokoládou a slivkovo-čučoriedkovou omáčkou

Osviežujúca kombinácia sliviek, čučoriedok a čokolády, vynikajúci koláč pre všetkých...

postup:

  • 1. Príprava čokoládového korpusu: 60 g čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, práškový cukor a vymiešame. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny. Nakoniec pridáme tuhý sneh z 3 bielkov a kryštálového cukru a polohrubú múku. Rozotrieme do obdĺžnikovej formy. Pri nižšej teplote približne 160 - 180°C pečieme 20 - 30 minút. 

  • 2. Príprava čokoládového krému: 125 g čokolády rozpustíme, pridáme 60 g smotany. 250 g smotany vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou. 

  • 3. Príprava omáčky: 100 ml vody a čučoriedkový džem rozvaríme, pridáme 50 g čučoriedok, 50 g pokrájaných sliviek, odstavíme a dochutíme rumom. 

  • 4. Po vychladnutí korpusu poukladáme na povrch prevarené, zmäknuté slivky bez šťavy. Pokropíme Brandy a zarovnáme čokoládovou penou, polejeme omáčkou a posypeme sekanými orieškami. Necháme stuhnúť na chladnom mieste približne 2 hodiny, pokrájame a servírujeme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Slivkový dezert s čokoládou a slivkovo-čučoriedkovou omáčkou

Osviežujúca kombinácia sliviek, čučoriedok a čokolády, vynikajúci koláč pre všetkých...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    140 - 160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
60 g Palmarín
60 g múka polohrubá
60 ks cukor kryštálový
20 g cukor práškový
310 g smotana na šľahanie 33%
60 g čokoláda horká
125 g čokoláda horká 68%
30 g orechy sekané
50 g čučoriedkový džem
50 g slivkový kompót
50 g čučoriedky
3 ks vajcia
50 ml rum
100 ml voda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia