rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Smotanové tiramisu

Niet jednoduchejšieho a lepšieho dezertu ako toto tiramisu.

postup:

  • 1. Z mlieka, práškového cukru a práškovej šľahačky vyšľaháme šľahačku. Keď bude tuhá pridáme do nej nátierkové maslá a dobre vyšľaháme do pevného krému. 

  • 2. Na dno tortovej formy poukladáme piškóty, ktoré sme namočili do uvarenej a trocha vychladnutej kávy. Piškóty pokvapkáme rumom. 

  • 3. Uvaríme veľmi silnú kávu a necháme ju vychladnúť.

  • 4. Na piškóty natrieme polovicu nátierkovej masy, znova navrstvíme v káve namočené piškóty, pokvapkáme rumom a pridáme druhú polovicu masy. Pekne zarovnáme a posypeme preosiatym kakaom. Nemusíme sa báť nasypať veľa kakaa, lebo ešte aj krém si niečo vpije. 

  • 5. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 5 hodín.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Smotanové tiramisu

Niet jednoduchejšieho a lepšieho dezertu ako toto tiramisu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
5 lyžica cukor práškový
2 ks šľahačka prášková
2 ks maslo nátierkové bez príchute
2 bal. piškóty ploché s cukrovou polevou
kakao
káva
200 ml mlieko
20 ml rum
perníčky radia