rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Srnčí chrbát

Veľmi jednoduchý koláč, na ktorom nemáte čo pokaziť. Vanilkové a čokoládové piškótové cesto v srnčom chrbáte.

postup:

  • 1. Do bielok pridáme štipku soli a vyšľaháme sneh. V osobitnej miske potom vyšľaháme žĺtka s vanilínovým aj práškovým cukrom, pridáme trošku rumu (cca 5 kvapiek, použijeme  arómu!) a mlieka. Všetko šľaháme robotom. Keď sú žĺtka s cukrom dobre vymiešané pridáme múku, do ktorej zamiešame kypriaci prášok a postupne roztopený Palmarin. Všetko dobre premiešame. 

  • 2. V inej nádobe vyšľaháme sneh z bielkov, pridáme do zmesi a už len jemne premiešame metličkou, aby nám cesto zvláčnelo. 

  • 3. Ak chceme dvojfarebný koláč do polovice cesta pridáme kakao. 

  • 4. Formu na srnčí chrbát vymastíme a vysypeme múkou. Pečieme pri 160-180 °C  približne 30-45 minút. Aby sme zistili či je srnčí chrbát upečený aj vo  vnútri, pichneme do cesta špáradlom a keď ostane suché, môžme koláč vybrať.  

  • 5. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Srnčí chrbát

Veľmi jednoduchý koláč, na ktorom nemáte čo pokaziť. Vanilkové a čokoládové piškótové cesto v srnčom chrbáte.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 - 45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 - 180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
120 g Palmarín
250 g múka polohrubá
250 g cukor práškový
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 ks vanilínový cukor
rumová esencia
5 ks vajcia
100 ml mlieko

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia