rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Svieže čerešňové kocky s kyslou smotanou

Ideálny zákusok na teplé letné dni k osvieženiu.

postup:

  • 1. Piškótová hmota postup - bielky a dve tretiny cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a jednu tretinu cukru vymiešame s rozpusteným Palmarinom. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom do pečiva. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme plát pri teplote 200 °C približne 10 min. Po vychladnutí plát rozkrojíme na polovicu, vložíme do plechu s vyšším okrajom a naplníme smotanovou náplňou s čerešňami. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí potiahneme cukrárskou kakaovou polevou, pokrájame na kocky a vhodne dozdobíme čerstvými čerešňami, čokoládou a šľahačkou.

  • 2. Smotanová náplň postup: smotanu a cukor kryštálový, vanilínový vyšľaháme, pridáme pochúťkovú smotanu a prevarenú želatínu s ovocným sirupom a čerešňami. Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať, primiešame do prevareného sirupu s vodou a čerešňami.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Svieže čerešňové kocky s kyslou smotanou

Ideálny zákusok na teplé letné dni k osvieženiu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 10.07.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
smotana
5 ks vajcia
100 g cukor práškový
100 g múka hladká
10 g vanilínový cukor
30 g Palmarín roztopený
štipka kypriaci prášok do pečiva
10 g želatina plátková
30 g cukor kryštálový
20 g vanilínový cukor
0,5 dl Ovocný sirup
200 g čerešne
10 g vanilínový cukor
30 g Cera
100 g čokoláda
200 ml smotana kyslá
250 ml smotana na šľahanie 33%
100 ml smotana na šľahanie 33%

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia