rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Talianská veľkonočná buchtička

Veľkonočná dobrota ako z Talianska rozvonia váš byt.

postup:

  • 1. Z uvedených ingrediencií spracujeme cesto a dáme odpočinúť do chladničky minimálne 1 hodinu. Potom ho rozdelíme na 2 polovice. 1 polovicu vyvaľkáme a dáme do vyššieho pekáča alebo plechu o rozmeroch 25 cm na 35 cm. Miesto vymastenia formy používam papier na pečenie, priamo na ňom môžete cesto krásne vyváľať a ľahko preniesť do plechu. Cesto musí presahovať dno (najlepšie keď vytvorí okraje na plechu), pretože potom budeme spájať spodnú a vrchnú časť.

  • 2. Kandizované ovocie nakrájame na malé kúsky (alebo priamo kúpime nakrájané), taktiež nakrájame na kúsky aj čokoládu a vymiešame spolu s tvarohom a marmeládou. Náplň natrieme na cesto. Vyvaľkáme druhú polovicu cesta a tou prikryjeme náplň a spojíme okraje oboch ciest (na vaľkaní hornej vrstvy opäť použite papier na pečenie, potom stačí cesto prevrátiť rovno na náplň a papier zlúpnuť). Na hornú vrstvu potrieme vajíčko a rovnomerne rozložíme mandle. Rúru zohrejeme na 220°C, po vložení buchty znížime na 200°C a pečieme 25-30 minút.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Talianská veľkonočná buchtička

Veľkonočná dobrota ako z Talianska rozvonia váš byt.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
3 ks vajce
400 g múka hladká
300 g cukor práškový
120 g maslo
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
400 g tvaroh
150 g čokoláda horká
100 g ovocie (kandizované)
100 g Marmeláda (pomarančová)
1 štipka soľ
100 g mandľové lupienky
perníčky radia