rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Torta plná lásky

Tortou plnou lásky prebudíte všetky zmysly.. 

postup:

  • 1. Príprava cesta: múku a prášok do pečiva zmiešame a preosejeme do misky. Pridáme krupicový cukor, 2 vajcia, Heliu a šľahačom na najvyššej rýchlosti šľaháme 2 minúty. Spracujeme hladké cesto, ktoré vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy v tvare srdca a pečieme 20 minút pri teplote 160 °C.

  • 2. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnúť. 

  • 3. Príprava krému: rozmixujeme 150g miešaného ovocia rôzneho druhu (maliny, brusnice, ríbezle, jahody atď.) s 30 g kryštálového cukru. Želatinu namočíme do vody a zatiaľ vyšľaháme 300 ml smotany. 

  • 4. Napučanú želatinu necháme rozpustiť s dvoma lyžicami rozmixovaného ovocia a primiešame k ostatnému ovociu. Jogurt zmiešame so šľahačkou a taktiež pridáme k ovociu. 

  • 5. Po vychladnutí cesto prerežeme napoly a naplníme časťou krému. Následne krémom natrieme aj celé srdce a necháme minimálne 3 hodiny v chladničke. 

  • 6. Na dozdobenie použijeme 100 ml šľahačky s vanilkovým cukrom, 150 g rôzneho ovocia podľa chuti a čokoládovú dekoráciu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Torta plná lásky

Tortou plnou lásky prebudíte všetky zmysly.. 

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
100 g Helia
100 g múka hladká
30 g cukor kryštálový
100 g cukor krupicový
400 ml smotana na šľahanie 33%
6 ks želatina plátková
300 g ovocie rôzneho druhu
1 lyžička kypriaci prášok do pečiva
1 ks vanilínový cukor
250 ml jogurt malinový
2 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia