Vyskúšajte lahodný pudingový koláč ľahký na prípravu..
1. Príprava piškótového cesta: 5 žĺtok, 200 g práškového cukru, vanilínový cukor, Palmarin a 100 ml vlažnej vody spolu riadne zmiešame. Do cesta pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Následne pridáme sneh z 5 vyšľahaných bielkov.
2. 2/3 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do zvyšnej tretiny vmiešame kávovú lyžičku kakaa a vylejeme na zvyšné cesto.
3. Príprava pudingu: Z 1 litra mlieka, 2 pudingov a 4 pol.lyžíc kryštálového cukru uvaríme puding. Horúci puding vylejeme na surové cesto a dáme piecť na 35 - 40 minút.
4. Na ešte horúci koláč rozotrieme smotnu zmiešanú so 4 lyžicami práškového cukru a vrch koláča posypeme škoricou alebo grankom. Necháme stuhnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Vyskúšajte lahodný pudingový koláč ľahký na prípravu..
120 g | Palmarín |
---|---|
250 g | múka hladká |
300 g | cukor práškový |
4 lyžica | cukor kryštálový |
3 ks | smotana kyslá |
2 ks | puding čokoládový |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 lyžička | kakao |
škorica mletá | |
5 ks | vajcia |
1 liter | mlieko |
100 ml | voda |