rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vanilkové rožky

Vianoce bez vanilkových rožkov si nevieme predstaviť. Pri pečení vonia celá kuchyňa.

postup:

  • Vanilkové rožky

    1. Múku a cukor preosejeme, pridáme mleté orechy, Palmarin a žĺtky. Spracujte suroviny na pevné cesto. Cesto dáme do chladničky na 2 hodiny zabalené do fólie.

  • Vanilkové rožky

    2. Z cesta začneme vytvárať valčeky, ktoré tvarujeme do tvaru podkovy.

  • Vanilkové rožky

    3. Pečieme pri teplote 180°C približne 15 min. Ja osobne trochu nadvihnem rožtek a keď je odspodu hnedý pripečený tak to vyberiem. Po upečení ich necháme na plechu krátko vychladnúť a potom ich, ešte teplé, obaľujte vo vanilkovom cukre. Vanilkový cukor si pripravíme z krupicového cukru a vydlabaného vanilkového struku.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Vanilkové rožky

Vianoce bez vanilkových rožkov si nevieme predstaviť. Pri pečení vonia celá kuchyňa.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 30.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    10 min.
  • Počet
    porcií:
    30
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
200 g Palmarín
300 g hladkej múky
50 g práškového cukru
200 g Palmarin (zmäknutý)
100 g mleté orechy
2 ks žĺtok
1 ks vanilkový struk
100 g cukor práškový

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia