rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Veľkonočný baranček

Nesmie chýbať na Veľkonočnom stole.

postup:

  • 1. Maslo rozotrieme s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkami do peny. Potom pridáme teplé mlieko a časť múky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý spolu s zostávajúcou múkou a práškom do pečiva zamiešame do cesta. Cesto rozotrieme do formy, ktorú sme vymastili Cerou a vysypali múkou. Vložíme do stredne rozohriatej rúry a pečieme asi 30 - 40 minút. Upečeného baránka vyklopíme a pocukrujeme, alebo ozdobíme šľahačkou, či čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Veľkonočný baranček

Nesmie chýbať na Veľkonočnom stole.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
4 ks vajce
200 g cukor práškový
120 g Palmarín
200 ml mlieko
1 bal. vanilínový cukor
1 bal. prášok do pečiva
300 g múka polohrubá
1 lyžica kakao
100 g Cera
múka na vysypanie formy
perníčky radia