rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Višňové kakaové terče

Vyskúšajte tento výborný recept a vychutnajte si višňový krém s čokoládovým cestíčkom.

postup:

  • 1. Čokoládová šľahaná hmota postup - bielka a cukor kryštálový vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a polohrubú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 15 min. Po vychladnutí vykrajujeme kolieska, ktoré plníme pomocou cukrárskeho vrecka višňovým krémom a višňovým želé. Po stuhnutí vhodne ozdobíme čokoládou a čerstvými višňami.

  • 2. Višňový krém postup - z mlieka, cukru kryštálového, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Dochutíme višňovým džemom. Vyšľaháme hladký krém.

  • 3. Višňové želé postup – želatínu dáme do studenej vody napučať. Vodu a džem prevaríme, pridáme vykôstkované višne, krátko povaríme, odstavíme a primiešame napučanú želatínu. Necháme vychladnúť až sa začne tvoriť rôsol.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Višňové kakaové terče

Vyskúšajte tento výborný recept a vychutnajte si višňový krém s čokoládovým cestíčkom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 10.07.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    75 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
60 g čokoláda horká
24 g cukor práškový
60 g Palmarín
3 ks vajcia
60 g cukor kryštálový
60 g múka polohrubá
2,5 dl mlieko
35 g Krémový prášok
12 g vanilínový cukor
100 g maslo
100 g Helia
60 g kryštalový cukor
2 ml rum
1 ks žĺtok
150 g višne
50 g višňový džem
1 dl voda
5 g želatina plátková
150 g višne
50 g čokoláda horká
perníčky radia