rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Vtáčie mliekové rezy

Veľmi obľubujeme tento recept, lebo nemá vždy rovnakú chuť, závisí od veľkosti vajíčok. Mohol by sa volať aj oblíž prst.

postup:

  • 1. Vyšľaháme tuhý sneh z bielok, opatrne premiešame s 8 PL práškovým cukrom, 8 PL múkou a kypriacim práškom do pečiva. Plech si vymastíme maslom a posypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a pečieme 25 minút na 150 stupňov.

  • 2. 8 ks žĺtok, 5 PL práškového cukru, 5 PL múky, 2 PL vanilínového cukru a 4 dl mlieka premiešame na hladkú kašu a uvaríme asi 7 minút.

  • 3. 250g Palmarinu a 15 dkg práškového cukru vymiešame do penistá, a pridáme k vyhladnutému a uvarenému krému, a natrieme na cesto.

  • 4. Na vrch dáme vyšľahaného smotanu alebo rastlinnú šľahačku.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Vtáčie mliekové rezy

Veľmi obľubujeme tento recept, lebo nemá vždy rovnakú chuť, závisí od veľkosti vajíčok. Mohol by sa volať aj oblíž prst.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    35 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
8 ks bielok
8 lyžica cukor práškový
8 lyžica múka hladká
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
250 g Palmarín
150 g cukor práškový
8 ks žĺtok
5 lyžica cukor práškový
5 lyžica múka hladká
2 lyžica vanilínový cukor
4 dl mlieko
5 dl smotana na šľahanie 33%
perníčky radia