rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Zapekané hrušky s lístkovým cestom

Sladké ovocné pokušenie na sviatočný stôl. Recept na domáce lístkové cesto.

postup:

  • 1. Lístkové cesto (500g) - Palmarin nakrájame, pridáme polievkovú lyžicu múky a vypracujeme hladkú zmes, ktorú upravíme do tvaru kocky. Zvyšné suroviny múka hladká, múka hrubá, soľ, žĺtok, ocot a vodu spolu zmiešame a vypracujeme hladký bochník. Položíme ho na pomúčenú dosku, posekáme nožom a prikryjeme vlhkou utierkou, necháme 15 minút odležať. Po odležaní bochník natiahneme do tvaru kríža, do stredu vložíme tukovú kocku a zabalíme. Opatrne rozvaľkáme a prekladáme na tri alebo štyri časti. Prikryjeme vlhkou utierkou a znovu necháme odležať 10 minút. Prekladanie opakujeme 3krát. Hotové lístkové cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 3 hodiny odležať.  Prekladanie: Tri  časti – cesto preložíme z prava do ľava do dvoch tretín Štyri časti – cesto preložíme z prava do ľava do polovice   Odležané lístkové cesto rozvaľkáme, vykrajujeme kolieska na ktoré do stredu poukladáme očistené pokrájané čerstvé hrušky so škoricou. Okraj potrieme rozšľahaným vajíčkom, alebo vodou. Priložíme druhé koliesko, okraje zatlačíme a pri teplote 200 °C pečieme 15 min., do svetlohnedej farby. Na ešte teplé nastriekame bielkový sneh a pri teplote 180°C opäť pečieme 10 minút, pokiaľ sa nevytvorí jemné svetlohnedé zafarbenie okrajov.  

  • 2. Bielkový sneh – bielka dáme šľahať a postupne prisypeme cukor kryštálový. Vyšľaháme tuhý sneh.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Zapekané hrušky s lístkovým cestom

Sladké ovocné pokušenie na sviatočný stôl. Recept na domáce lístkové cesto.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    130 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
voda
190 g múka hladká špeciál
35 g múka hrubá
175 g Palmarín
2 g soľ
1 ks žĺtok
1 lyžička ocot
80 g bielok
160 g cukor kryštálový
200 g Hrušky očistené
škorica mletá
90 ml voda

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia