čím zdobíte drobné - vianočné pečivo
Ahojte, mám otázočku. Raz som si kúpila marcipán či fondan už ani neviem čo to bolo, že si ozdobím respektíve obalim tortu ale nepdarilo sa mi. Prosím, poradte mi ako mám pracovať s fondamom alebo s marcipánom a aký mám kúpiť? Ďakujem Vám za odpoveď. :-)
čo urobiť aby poleva na medovníkoch nepraskala,
AKO mám spraviť a potom krájať čokoládovú polevu,aby sa mi pri krájaní nepolámala. Nepomáha ani teplý nôž. Ako to robia cukrári?
Po vymiešaní sa piškótové cesto nemá nechať stáť, treba ho hneď rozotrieť na vysypaný a pomúčený plech, alebo naliať do formy. Dáva sa do vopred vyhriatej rúry a pečie sa pri rovnomernej, strednej teplote. Pri prudkom zapečeni rýchlo narastie, ale potom klesne, pri veľmi nízkej teplote sa zase vysuší. Rýchlo a v horúcej rúre sa pečú ľan cesta na rolády, inak by sa vysušila a lámala.