rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Alsaský koláč

Osviežujúci jablkový koláč od našej šikovnej prispievateľky Maťky.

postup:

  • 1. Z múky, Palmarinu, jedného žĺtka, práškového cukru, soli a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme vo fólii a v chlade odpočívať 2 hodiny.

  • 2. Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Koláčovú formu vymastíme tukom. Jablká umyjeme, rozštvrtíme, vykrojíme jadrovníky a ošúpeme. Každú štvrtinku pozdĺžne narežeme do hĺbky tak, aby sa nerozpadla. Narezané jablká pokvapkáme citrónovou šťavou. TIP:Ak nemáte veľmi kyslé jablká stačí dať menšie množstvo kryštálového cukru, inak je koláč dosť sladký.

  • 3. Cesto rozvaľkáme na placku, vyložíme ním formu, na niekoľkých miestach popicháme vidličkou, poukladáme naň jablká a pečieme asi 20 minút.

  • 4. Kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme s 3 žĺtkami dopenista, primiešame smotanu a zmesou prelejeme predpečený koláč. Potom ho pečieme ešte 30 minút.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Alsaský koláč

Osviežujúci jablkový koláč od našej šikovnej prispievateľky Maťky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    50 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
200 g múka polohrubá
100 g Palmarín
4 ks vajcia
30 g cukor práškový
soľ
650 g jablká
2 lyžica citrónová šťava
100 g cukor kryštálový
1 balíček vanilínový cukor
2 lyžica voda
200 ml smotana na šľahanie 33%
perníčky radia