Chcela som vyskúšať nejaké nové chute a toto slané pečivo moje požiadavky splnilo. Páči sa mi spojenie chuti arašidov s kari korením. Výborne sa hodí k vínu.
1. Príprava cesta: do preosiatej múky vmiešame pomleté arašidy, kari korenie, soľ, víno, postrúhaný Palmarín, jogurt a vypracujeme hladké cesto Poznámka: nemusíte sa báť do cesta pridať viac soli (po prvýkrát som jej do cesta nepridala veľa, pretože som si myslela, že arašidy sú dosť slané, ale aj napriek tomu boli málo slané.)
2. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto asi na hrúbku 0,5 cm. Ozdobne nakrájame na trojuholníky alebo vykrajujeme rôzne tvary (ja som si zvolila kolieska). Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie (môžeme ich ukladať na husto, cesto sa iba trošku zdvihne do výšky). Potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme semienkami. Dáme upiecť do ružova.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chcela som vyskúšať nejaké nové chute a toto slané pečivo moje požiadavky splnilo. Páči sa mi spojenie chuti arašidov s kari korením. Výborne sa hodí k vínu.
250 g | múka hladká |
---|---|
100 g | arašidy (pražené - slané) |
1 lyžica | kari korenie |
soľ | |
7 lyžica | víno biele suché |
100 g | Palmarín |
50 g | jogurt biely |
1 ks | vajcia |
50 g | sézamové semená |