Zaujímavá orechová bábovka od nášho prvého súťažiaceho v úplne prvej súťaži. (S fotopostupom)
1. Najskôr si spravíme kvások. 100 ml teplého mlieka, cukor a droždie zmiešame a necháme vykysnúť. Zatiaľ si do misky preosejeme múku, pridáme cukor, citrónovú arómu, vajcia, zvyšné mlieko a Palmarin. Potom pridáme vykysnutý kvások. Všetko dobre zmiešame na nelepivé cesto, ktoré necháme približne 60 minút kysnúť.
2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a posypeme mletými orechami.
3. Zvynieme a cesto dáme do vymastenej bábovkovej formy.
4. Dáme do vyhriatej trúby na 180-210 stupňov a pečieme približne 45 minút. Poznámka: Bábovkovú formu nikdy neposypeme múkou, lebo bábovka nám ostane biela.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Zaujímavá orechová bábovka od nášho prvého súťažiaceho v úplne prvej súťaži. (S fotopostupom)
500 g | múka hladká |
---|---|
100 g | cukor práškový |
42 g | droždie |
350 ml | mlieko |
2 ks | vajcia |
100 g | Palmarín |
75 g | orechy mleté |