rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Babičkina orechová bábovka

Zaujímavá orechová bábovka od nášho prvého súťažiaceho v úplne prvej súťaži. (S fotopostupom)

postup:

  • Babičkina orechová bábovka

    1. Najskôr si spravíme kvások. 100 ml teplého mlieka, cukor a droždie zmiešame a necháme vykysnúť. Zatiaľ si do misky preosejeme múku, pridáme cukor, citrónovú arómu, vajcia, zvyšné mlieko a Palmarin. Potom pridáme vykysnutý kvások. Všetko dobre zmiešame na nelepivé cesto, ktoré necháme približne 60 minút kysnúť.

  • Babičkina orechová bábovka

    2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a posypeme mletými orechami.

  • Babičkina orechová bábovka

    3. Zvynieme a cesto dáme do vymastenej bábovkovej formy.

  • Babičkina orechová bábovka

    4. Dáme do vyhriatej trúby na 180-210 stupňov a pečieme približne 45 minút. Poznámka: Bábovkovú formu nikdy neposypeme múkou, lebo bábovka nám ostane biela.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Babičkina orechová bábovka

Zaujímavá orechová bábovka od nášho prvého súťažiaceho v úplne prvej súťaži. (S fotopostupom)

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    50 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    50 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g múka hladká
100 g cukor práškový
42 g droždie
350 ml mlieko
2 ks vajcia
100 g Palmarín
75 g orechy mleté
perníčky radia