Tiramisu trošku inak, s vlastným upečeným piškótovým cestom.
1. Príprava korpusu: Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor, žĺtky, olej, rum a šľaháme. Potom pridáme múku a prášok do pečiva. Polovičku cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do druhej časti cesta dáme kakao. Dobre premiešame a vylejeme do druhej vymastenej a múkou vysypanej formy. Korpusy pečieme pri 180-200°C okolo 15-20 minút. Potom necháme vychladnúť.
2. Najprv si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so stučovačom šľahačky, pridáme kyslú smotanu a nakoniec cukor. Polovičku plnky natrieme na hnedý piškótový korpus. Na plnku pridáme vyžmýkané piškóty, ktoré sme namáčali v káve. Prikryjeme žltým korpusom.
3. Nakoniec na vrchný korpus natrieme zvyšnú plnku. Celý zákusok posypeme jemným kakaom a dáme do chladničky stuhnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tiramisu trošku inak, s vlastným upečeným piškótovým cestom.
6 ks | vajcia |
---|---|
140 g | cukor práškový |
2 bal. | vanilínový cukor |
50 ml | olej |
rum | |
180 g | múka hladká |
kakao | |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
piškóty ploché s cukrovou polevou | |
káva | |
2 ks | smotana na šľahanie 33% |
2 ks | stužovač šľahačky |
2 ks | smotana kyslá |