rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Babičkine tiramisu

Tiramisu trošku inak, s vlastným upečeným piškótovým cestom.

postup:

  • Babičkine tiramisu

    1. Príprava korpusu: Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Pridáme cukor, žĺtky, olej, rum a šľaháme. Potom pridáme múku a prášok do pečiva. Polovičku cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Do druhej časti cesta dáme kakao. Dobre premiešame a vylejeme do druhej vymastenej a múkou vysypanej formy. Korpusy pečieme pri 180-200°C okolo 15-20 minút. Potom necháme vychladnúť.

  • Babičkine tiramisu

    2. Najprv si uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme so stučovačom šľahačky, pridáme kyslú smotanu a nakoniec cukor. Polovičku plnky natrieme na hnedý piškótový korpus. Na plnku pridáme vyžmýkané piškóty, ktoré sme namáčali v káve. Prikryjeme žltým korpusom.

  • Babičkine tiramisu

    3. Nakoniec na vrchný korpus natrieme zvyšnú plnku. Celý zákusok posypeme jemným kakaom a dáme do chladničky stuhnúť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Babičkine tiramisu

Tiramisu trošku inak, s vlastným upečeným piškótovým cestom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    50 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
6 ks vajcia
140 g cukor práškový
2 bal. vanilínový cukor
50 ml olej
rum
180 g múka hladká
kakao
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
piškóty ploché s cukrovou polevou
káva
2 ks smotana na šľahanie 33%
2 ks stužovač šľahačky
2 ks smotana kyslá
perníčky radia