rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Baklava

Turecký sladký dezert

postup:

  • 1. Mandle, orechy a pistácie rozsekáme a premiešame s korením, práškovým a vanilínovým cukrom, rozohrejeme maslo.

  • 2. Medzitým si pripravíme cesto - múku preosejeme do misy, pridáme rozohriate maslo, citrónovú šťavu, prelejeme horúcou vodou a spracujeme tuhšie cesto, ktoré preložíme na dosku a po kúskoch rozvaľkáme na 10 tenkých placiek.

  • 3. Všetky placky zarovnáme na rovnaký rozmer štvorca. Maslom vytrieme menší plech a položíme naň placku z cesta, ktorú pokvapkáme rozpusteným maslom, položíme druhú placku, ktorú pokvapkáme maslom a posypeme orechovou zmesou. Takto postupujeme, až nám zostanú tri placky. Tieto 3 placky na seba zložíme, pokvapkáme zvyšným maslom, vrchnú placku potrieme rozšľahaným žĺtkom a všetky tri placky nakrojíme na štvorčeky. Položíme na ostatné placky a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 ° C.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Baklava

Turecký sladký dezert

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 25.09.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    -
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    - min.
  • Teplota
    pečenia:
    190 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
200 g mandle
100 g orechy
100 g pistácie
klinčeky
1 lyžica škorica
50 g cukor práškový
2 ks vanilínový cukor
1 ks žĺtok
300 g hladkej múky
1 lyžica citrónová šťava
150 ml voda
80 g maslo
150 g maslo
perníčky radia