Rezy sú vynikajúce, hoci sú dosť pracné, výsledok stojí za to.
1. Cesto 1: 7 bielkov vyšľaháme, postupne po lyžiciach zapracujeme cukor, kokosovú múčku, múku a upečieme na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
2. Plnka 1: 7 žĺtkov, cukor, vanilkový cukor, kakao a kávu vyšľaháme nad parou na penu. Po vychladnutí spojíme s vymiešanou Heliou.
3. Cesto 2: 7 bielkov vyšľaháme na penu, postupne zapracujeme cukor, žĺtky, múku s práškom do pečiva, kakao. Pečieme na papieri na pečenie. Necháme vychladnúť.
4. Plnka 2: Mlieko, zlatý klas a cukor uvaríme na hustú kašu. Po vychladnutí postupne pridáme do vymiešanej Helie.
5. Biely plát: Ceru postrúhame, pridáme preosiaty cukor a sušené mlieko. Spracujeme na hladkú masu, ktorú rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme na doske podľa potrebnej veľkosti a obalíme ňou rezy.
6. Ukladáme nasledovne: kokosová piškóta, kakaová plnka, kakaová piškóta, biela plnka. Takto naskladané pláty rozrežeme po šírke na 4 časti. Bielou plnkou, ktorá je na povrchu potrieme aj boky jednotlivých častí a obalíme vygúľanými bielymi plátmi. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Rezy sú vynikajúce, hoci sú dosť pracné, výsledok stojí za to.
7 ks | bielok |
---|---|
300 g | cukor krupicový |
125 g | kokosová múčka |
6 lyžica | múka polohrubá |
7 ks | žĺtok |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 lyžica | káva mletá |
8 lyžica | cukor kryštálový |
5 lyžica | múka polohrubá |
2 lyžica | kakao |
250 g | Helia |
7 ks | vajce |
7 lyžica | cukor kryštálový |
5 lyžica | múka polohrubá |
2 lyžica | kakao |
1 bal. | prášok do pečiva |
300 ml | mlieko |
1 ks | Zlatý klas |
2 lyžica | cukor kryštálový |
250 g | Helia |
250 g | Cera |
250 g | cukor práškový |
200 g | sušené mlieko |