Osviežujúci dezert jednoduchý na prípravu.
1. Ovocnú dreň z rozmixovaných broskýň a marakuje uvaríme spolu so 60 g kryštálového cukru. Odstavíme a pridávame vopred namočenú plátkovú želatínu. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť.
2. Pri pohárových dezertoch je dôležitý výber vhodného pohára, kde môžeme jednotlivé časti striedavo vrstviť a kombinovať aj s vhodným piškótovým korpusom. Fantázii sa medze nekladú.
3. Rozpustíme 100 g kryštálového cukru na svetlý karamel, pridáme 60 g horúcej smotany a rozvaríme. Ešte horúce vlejeme do čokolády a vmiešamie Heliu. 250 g smotany vyšľaháme a do vlažnej zmesi pridáme najskôr malú časť z tejto vyšľahanej smotany, premiešame a pridáme zvyšnú vyšľahanú smotanu. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na stuhnuté želé do pohárov.
4. Na dozdobenie a dohotovenie použijeme šľahačku zo 150 g smotany, čerstvé ovocie a čokoládovú ozdobu.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Osviežujúci dezert jednoduchý na prípravu.
25 g | Helia |
---|---|
160 g | cukor kryštálový |
460 g | smotana na šľahanie 33% |
100 g | čokoláda horká |
čokoládová dekorácia biela a tmavá | |
5 g | želatina plátková |
300 g | broskyňovo marakujové pyré (rozmixované broskyne a marakuja) |
150 g | čučoriedky |
50 ml | bylinný likér |