rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Broskyňovo marakujové želé s čučoriedkami

Osviežujúci dezert jednoduchý na prípravu.

postup:

  • 1. Ovocnú dreň z rozmixovaných broskýň a marakuje uvaríme spolu so 60 g kryštálového cukru. Odstavíme a pridávame vopred namočenú plátkovú želatínu. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť. 

  • 2. Pri pohárových dezertoch je dôležitý výber vhodného pohára, kde môžeme jednotlivé časti striedavo vrstviť a kombinovať aj s vhodným piškótovým korpusom. Fantázii sa medze nekladú.

  • 3. Rozpustíme 100 g kryštálového cukru na svetlý karamel, pridáme 60 g horúcej smotany a rozvaríme. Ešte horúce vlejeme do čokolády a vmiešamie Heliu. 250 g smotany vyšľaháme a do vlažnej zmesi pridáme najskôr malú časť z tejto vyšľahanej smotany, premiešame a pridáme zvyšnú vyšľahanú smotanu. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na stuhnuté želé do pohárov.

  • 4. Na dozdobenie a dohotovenie použijeme šľahačku zo 150 g smotany, čerstvé ovocie a čokoládovú ozdobu.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Broskyňovo marakujové želé s čučoriedkami

Osviežujúci dezert jednoduchý na prípravu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    120 tuhnutie min.
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
25 g Helia
160 g cukor kryštálový
460 g smotana na šľahanie 33%
100 g čokoláda horká
čokoládová dekorácia biela a tmavá
5 g želatina plátková
300 g broskyňovo marakujové pyré (rozmixované broskyne a marakuja)
150 g čučoriedky
50 ml bylinný likér

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia