Základné osvedčené a vrele odporúčané piškótové cesto môžete urobiť s obmenami podľa vlastnej chuti a predstavivosti.. V recepte sú použité broskyne a lahodný pudingový krém.
1. Príprava piškótového cesta: Z 5 bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme doň 100 g kryštálového cukru. V druhej miske si vyšľaháme žĺtka so zvyšným cukrom a do peny pridáme 5 lyžíc horúcej vody. Pridáme múku a prášok do pečiva a na záver vmiešame do cesta vyšľahaný sneh. Pečieme na 180 °C približne 40 minút.
2. Na upečené a vychladnuté cesto natrieme smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom a navrch poukladáme nakrájané plátky broskyne.
3. Príprava krému: 450 ml mlieka vymiešame s 3 lyžicami kryštálového cukru, balíčkom pudingu a uvaríme dohusta. Do horúceho pudingu pomaly vmiešavame celú Heliu. Za občasného premiešania necháme hmotu aspoň trochu vychladnúť a tento krém natrieme na vrstvu broskýň.
4. Príprava polevy: Vo vodnom kúpeli roztopíme trošku Cery a cukrárenskú bielu polevu. Väčšou časťou polevy polejeme krém a do zvyšnej polevy pridáme trošku potravinovej farby a rôzne strakato koláč popolievame.
5. Koláč necháme stuhnúť a podávame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Základné osvedčené a vrele odporúčané piškótové cesto môžete urobiť s obmenami podľa vlastnej chuti a predstavivosti.. V recepte sú použité broskyne a lahodný pudingový krém.
250 g | Helia |
---|---|
50 g | Cera |
200 g | múka polohrubá |
200 g | cukor kryštálový |
1 ks | smotana kyslá |
1 ks | broskyňový kompót |
1/4 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | vanilínový cukor |
1 ks | puding vanilkový |
cukrárenská poleva biela | |
potravinárska farba červená | |
5 ks | vajcia |
450 g | mlieko |
5 lyžica | voda |