rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Broskyňový koláč

Základné osvedčené a vrele odporúčané piškótové cesto môžete urobiť s obmenami podľa vlastnej chuti a predstavivosti.. V recepte sú použité broskyne a lahodný pudingový krém.

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: Z 5 bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme doň 100 g kryštálového cukru. V druhej miske si vyšľaháme žĺtka so zvyšným cukrom a do peny pridáme 5 lyžíc horúcej vody. Pridáme múku a prášok do pečiva a na záver vmiešame do cesta vyšľahaný sneh. Pečieme na 180 °C približne 40 minút. 

  • 2. Na upečené a vychladnuté cesto natrieme smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom a navrch poukladáme nakrájané plátky broskyne. 

  • 3. Príprava krému: 450 ml mlieka vymiešame s 3 lyžicami kryštálového cukru, balíčkom pudingu a uvaríme dohusta. Do horúceho pudingu pomaly vmiešavame celú Heliu. Za občasného premiešania necháme hmotu aspoň trochu vychladnúť a tento krém natrieme na vrstvu broskýň. 

  • Broskyňový koláč

    4. Príprava polevy: Vo vodnom kúpeli roztopíme trošku Cery a cukrárenskú bielu polevu. Väčšou časťou polevy polejeme krém a do zvyšnej polevy pridáme trošku potravinovej farby a rôzne strakato koláč popolievame.

  • 5. Koláč necháme stuhnúť a podávame. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Broskyňový koláč

Základné osvedčené a vrele odporúčané piškótové cesto môžete urobiť s obmenami podľa vlastnej chuti a predstavivosti.. V recepte sú použité broskyne a lahodný pudingový krém.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
50 g Cera
200 g múka polohrubá
200 g cukor kryštálový
1 ks smotana kyslá
1 ks broskyňový kompót
1/4 bal. kypriaci prášok do pečiva
2 ks vanilínový cukor
1 ks puding vanilkový
cukrárenská poleva biela
potravinárska farba červená
5 ks vajcia
450 g mlieko
5 lyžica voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia