Veľmi chutné slané cesnakové pečivo vhodné na všetky príležitosti.
1. Z vlažného mlieka, droždia a cukru vypracujeme kvások. Necháme chvílu vykvasiť a spojíme s ostatnými surovinami. Vypracujeme cesto, necháme kysnúť najlepšie v "miske-kyske" maximálne jednu hodinu.
2. Cesto si rozdelíme na štyri rovnaké časti.
3. Medzitým si urobíme plnku z 1 Helie, 10 strúčikov cesnaku, soli. Cesto vyvalkáme na obdlžnik a natrieme plnkou.
4. Zrolujeme do rolády, dobre pritlačíme.
5. Poukladáme na vymastený plech, natrieme rozšľahaným vajcom, posypeme podľa chuti - sezamom, ľanovými semiačkami, makom, strúhaným syrom atď. Dáme piecť.
6. Pečime pri 180 stupňoch cca 20 minút, treba kontrolovať podľa rúry.
7. Dobrú chuť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi chutné slané cesnakové pečivo vhodné na všetky príležitosti.
cesto | |
---|---|
750 g | hladkej múky |
150 g | polohrubá múka |
1 ks | vajce |
1 lyžička | soľ |
1 dl | Olej Raciol |
5 dl | mlieko vlažné |
1 lyžička | cukor kryštálový |
1 kocka | droždie |
plnka | |
---|---|
1 ks | Helia (krém) |
10 ks | cesnak stručiky |
2 lyžica | soľ |
poleva | |
---|---|
1 ks | vajce (na potretie) |
10 g | sézamové semená |