Slaný koláč vhodný aj ako hlavné jedlo
1. Pripravíme si kysnuté cesto. Múku preosejeme na dosku a vytvoríme v nej jamku. Dovnútra rozdrobíme droždie a zmiešame ho s mliekom, cukrom a 3 lyžicami múky. Necháme 15 min. kysnúť. Kvások premiešame so soľou, 2 vajciami, olejom a zvyšnou múkou a vypracujeme cesto. Necháme prikryté 30 min. opäť kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na vymastený plech.
2. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, šunku na rezančeky. Oboje opekáme 5 min. na oleji a potom rozložíme na cesto. Zalejeme zmesou 3 vajec, smotany, soli, korenia, papriky a syra. Pečieme 45 min. Môžeme ozdobiť pažítkou a bazalkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Slaný koláč vhodný aj ako hlavné jedlo
500 g | hladkej múky |
---|---|
1 ks | droždie |
5 ks | vajcia |
5 lyžica | Olej Raciol |
500 g | cibuľa |
150 g | šunka |
200 g | smotana kyslá |
100 g | strúhaný syr |
250 ml | mlieko |
štipka | cukor |
štipka | soľ |
štipka | korenie |
štipka | mletá červená paprika |