rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Cibuľovo - smotanový koláč

Slaný koláč vhodný aj ako hlavné jedlo

postup:

  • 1. Pripravíme si kysnuté cesto. Múku preosejeme na dosku a vytvoríme v nej jamku. Dovnútra rozdrobíme droždie a zmiešame ho s mliekom, cukrom a 3 lyžicami múky. Necháme 15 min. kysnúť. Kvások premiešame so soľou, 2 vajciami, olejom a zvyšnou múkou a vypracujeme cesto. Necháme prikryté 30 min. opäť kysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na vymastený plech.

  • 2. Rúru predhrejeme na 200 °C. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kolieska, šunku na rezančeky. Oboje opekáme 5 min. na oleji a potom rozložíme na cesto. Zalejeme zmesou 3 vajec, smotany, soli, korenia, papriky a syra. Pečieme 45 min. Môžeme ozdobiť pažítkou a bazalkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Cibuľovo - smotanový koláč

Slaný koláč vhodný aj ako hlavné jedlo

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 18.09.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
500 g hladkej múky
1 ks droždie
5 ks vajcia
5 lyžica Olej Raciol
500 g cibuľa
150 g šunka
200 g smotana kyslá
100 g strúhaný syr
250 ml mlieko
štipka cukor
štipka soľ
štipka korenie
štipka mletá červená paprika
perníčky radia