rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čierno biele rezy

Lákavý pohľad spojený s explóziou chutí.

postup:

  • 1. Žĺtka vyšľaháme s krupicovým cukrom. Po lyžiciach pridávame polohrubú múku s kypriacim práškom, preosiate kakao, olej a vlažnú vodu. Zľahka premiešame a pridáme sneh z bielkov. Upečieme 2 čokoládové pláty.

  • 2. Pripravíme bielu plnku: Z mlieka, pudingu, cukru a vanilky uvaríme puding. Keď to vychladne, ale tak, aby to bolo stále teplé, vmiešame kys. smotanu a stužovač. Natrieme prvý plát koláča, pokvapkaného rumom.

  • 3. Čokoládová plnka: Čokoládu rozpustíme nad parou, pridáme celé vajíčka, cukor a kakao a miešame nad parou do zhustnutia. Odstavíme a ešte do teplej zmesi primiešame Heliu a pridáme rum.

  • 4. Plnku jemne nanesieme na prvú plnku, prikryjeme druhým plátom a potrieme trochu čokoládovou plnkou. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme ozdobnými cukríkmi.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čierno biele rezy

Lákavý pohľad spojený s explóziou chutí.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20+20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
10 ks vajcia
10 lyžica cukor kryštálový
14 lyžica múka hladká
3 lyžica kakao
1 bal. kypriaci prášok do pečiva
8 lyžica olej
8 lyžica voda vlažná
600 ml mlieko
2 bal. puding smotanový
500 ml smotana kyslá
1 bal. stužovač šľahačky
2 bal. vanilínový cukor
2 lyžica cukor kryštálový
4 ks vajcia
100 g čokoláda orieškovo-nutelová
2 lyžica cukor kryštálový
2 lyžica kakao
250 g Helia
60 g Cera
100 g čokoláda
1 lyžica smotana na šľahanie 33%
perníčky radia