Príjemne sladká chrumkavá ovocná torta pre spríjemnenie dňa.
1. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov. Vyšľaháme bielky do tuha a za stáleho šľahania pridávame cukor a ešte 2 minúty šľaháme. Na koniec pridáme kakao, ocot a čokoládu a zľahka premiešame.
2. Tortovu formu vystelieme papierom na pečenie, tak aby papier prekrýval aj strany, nebojte sa toho, že torta nebude mať pekny guľatý tvar, všetkým bude určite chutiť. Hmotu vylejeme do tortovej formy.
3. Vložte tortovú formu do rúry a stíšte rúru na 150 stupňov. Pečemie približne hodinu. Hotový korpus je na okrajoch krehký a suchý, ale ak ho v strede jemne stlačíte prstom, mal by byť mäkký.
4. Vypnite rúru, pootvorte dvierka a nechajte korpus v rúre úplne vychladnúť. Vyšľahajte šlahačku so stužovačom, navrstvite na vychladnutý korpus a posypte ovocím aké máte radi. Dobrú chuť!
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Príjemne sladká chrumkavá ovocná torta pre spríjemnenie dňa.
300 g | cukor práškový |
---|---|
6 ks | vajcia |
3 lyžica | kakao |
1 lyžička | ocot balzamikový |
50 g | čokoláda |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
500 g | ovocie rôzneho druhu |
1 ks | stužovač šľahačky |