Guľky vyrobené len zo samých dobrôt.
1. Zmiešame hrozienka namočené v rume, orechy, pomarančovú kôru, opražené mandľové lupienky a pridáme 100 g rozpustenej horkej čokolády. Tvarujeme guľky, ktoré necháme stuhnúť.
2. Po stuhnutí máčame do 200 g rozpustenej čokolády. Môžeme použiť horkú alebo mliečnu či bielu čokoládu. Ešte nestuhnuté prevaľkáme na mriežke alebo v rukách tak, aby nám vznikol nepravidelný efekt na povrchu guliek.
3. Po stuhnutí vkladáme do papierových košíčkov.
4. Dobrý typ: Ak nemáme presladenú pomarančovú kôru, veľmi ľahko si ju môžeme vyrobiť. Kôru z pomaranča dôkladne umyjeme, pokrájame a zasypeme kryštálovým cukrom. Potom najemno rozmixujeme. Necháme krátko odstáť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Guľky vyrobené len zo samých dobrôt.
100 g | vlašské orechy sekané |
---|---|
50 g | mandľové lupienky |
300 g | čokoláda horká |
50 g | pomarančová kôra presladená |
100 g | hrozienka |
50 ml | rum |