rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládové koláčiky s kuriatkami

Farebné čokoládové kolieska s chutnučkými kuriatkami.

postup:

  • 1. Linecké kakaové cesto: Múku a cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný Palmarin, vanilínový cukor,  žĺtok, mleté lieskové orechy, kakao a škoricu. Zmiesime tuhé cesto ktoré necháme odležať do druhého dňa. Na druhý deň rozvaľkáme na hrúbku 3mm, vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na suchý plech. Pri teplote 180°C pečieme približne 7 min. Po upečení a vychladnutí  nastriekame kávový krém priložíme upečené piškótové kolieska, necháme stuhnúť. Po stuhnutí máčame do čokolády a vhodne dozdobíme.

  • 2. Piškótová hmota kakaová: Bielky a dve tretiny cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a jednu tretinu cukru vymiešame, pridáme vodu. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s kakaovým práškom. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C  približne 5-7min. Po vychladnutí vykrajujeme kolieska.

  • 3. Kávový krém: Z mlieka, kryštálového cukru, vanilínového cukru a Zlatého klasu uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Hladký krém dochutíme vychladenou kávou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládové koláčiky s kuriatkami

Farebné čokoládové kolieska s chutnučkými kuriatkami.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    135 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
vohn
180 g múka polohrubá
80 g lieskové orechy
130 g Palmarín
80 g cukor práškový
30 g kakao
2 ks žĺtok
10 g vanilínový cukor
štipka škorica mletá
3 ks vajce
60 g cukor práškový
60 g múka hladká špeciál
10 g vanilínový cukor
10 g kakao
3 dl mlieko
1 ks Zlatý klas
125 g maslo
125 g Helia
60 g cukor kryštálový
150 g čokoláda horká
50 g Cera
20 ml voda
20 ml rum
20 ml káva zalievaná (silná)

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia