Čokoládové pokušenie ukryté v kysnutom ceste.
1. Malú časť mlieka zohrejeme tak, aby nemala teplotu viac ako 30 °C, pridáme trošku cukru a droždie, prípadne poprášime múkou. Tento kvások necháme 10 - 15 minút vykysnúť.
2. V miske zmiešame zvyšnú múku, mlieko, Palmarin, kryštálový cukor, štipku soli a 2 žĺtka. Po vykysnutí kvások premiešame s týmito surovinami a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť. Počas kysnutia ho 2 - 3 krát premiesime, aby tak spevnelo a bolo pružné.
3. Po vykysnutí rozvaľkáme na múkou posypanej doske, nakrájame na štvorce a okreje potrieme žĺtkom. Vložíme kúsky kvalitnej čokolády, preložíme a opäť potrieme žĺtkom. Ukladáme na pomastený alebo papierom pokrytý plech.
4. Necháme podkysnúť a pečieme pri teplote 180 - 200 °C približne 10 - 15 minút.
5. Po upečení potrieme rozpusteným Palmarinom a posypeme práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Čokoládové pokušenie ukryté v kysnutom ceste.
mlieko | |
---|---|
1 ks | droždie |
1 ks | Palmarin (zmäknutý) |
1 štipka | soľ |
200 g | múka polohrubá |
200 g | múka hladká |
50 g | cukor kryštálový |
180 ml | mlieko |
200 g | čokoláda |
3 ks | žĺtok |