Osviežujúci dezert z ovocia z vašej záhradky..
1. Ovocnú ríbezľovo-malinovú dreň a 60 g cukru spolu uvaríme, odstavíme a pridáme vopred namočenú plátkovú želatínu. Nalejeme do pohárov a necháme stuhnúť.
2. Pri pohárových dezertoch je dôležitý výber vhodného pohára, kde môžeme jednotlivé časti striedavo vrstviť a kombinovať aj s vhodným piškótovým korpusom. Fantázii sa medze nekladú.
3. Rozpustíme 100 g cukru na svetlý karamel, pridáme 60 g horúcej smotany a rozvaríme. Ešte horúce vlejeme do čokolády a vmiešame Heliu. 250 g smotany vyšľaháme a do vlažnej zmesi pridáme najskôr malú časť z tejto vyšľahanej smotany, premiešame a pridáme zvyšnú vyšľahanú smotanu. Pomocou cukrárskeho vrecka nastriekame na stuhnuté želé do pohárov.
4. Na dohotovenie a dozdobenie použijeme 150 g vyšľahanej smotany, čerstvé ovocie a čokoládovú ozdobu s mandľami, prípadne pistáciami.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Osviežujúci dezert z ovocia z vašej záhradky..
smotana | |
---|---|
25 g | Helia |
160 g | cukor kryštálový |
5 g | želatina plátková |
100 g | čokoláda horká |
čokoládová dekorácia biela a tmavá | |
20 g | mandľové lupienky |
300 g | ríbezľovo malinová dreň (rozmixované ríbezle a maliny) |
75 g | ríbezle |
75 g | maliny |
460 ml | smotana na šľahanie 33% |