Veselá torta pre veselé chvíle v kruhu vašej rodiny..
1. Príprava cesta: Heliu so šľahačom vyšľaháme a postupne pridávame 200 g krupicového cukru a vanilkový cukor. Vajcia po jednom primiešavame (po pol minúte). Preosejeme prášok do pečiva a múku a po porciách primiešavame spolu s citrónovou šťavou z jeden a pól citróna a lyžičkou postrúhanej citrónovej kôry. Všetko spolu premiešame. Cesto natrieme na papierom pokrytý plech a pečieme pri teplote 170 °C 30 minút.
2. Príprava plnky: Pripravíme puding podľa postupu na obale a ešte teplý ho natrieme na teplý koláč. Nakrájané jahody poukladáme na puding (jahody môžeme ľubovoľne nahradiť iným ovocím podľa chuti napr. pomarančom, marhuľami..).
3. Vyšľaháme smotanu, natrieme na koláč a obložíme BE-BE keksami.
4. Z 200 g preosiatého práškového cukru, 3 polievkových lyžíc jahodovej šťavy a 3 polievkových lyžíc citrónovej šťavy pripravíme polevu, ktorou potrieme keksy a ľubovoľne ozdobíme cukríkmi, či gumovými medvedíkmi.
5. Zákusok môžeme pripraviť deň predtým ako ho budeme podávať, aby stihli keksíky zmäknúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veselá torta pre veselé chvíle v kruhu vašej rodiny..
200 g | Helia |
---|---|
250 g | múka hladká |
240 g | cukor krupicový |
200 g | cukor práškový |
500 ml | smotana na šľahanie 33% |
1 ks | vanilínový cukor |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | puding vanilkový |
30 ks | BE-BE keksy |
300 g | jahody |
4 ks | citrón |
jahodová šťava | |
4 ks | vajcia |
500 ml | mlieko |