rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Marlenka

Táto domáca Marlenka má neskutočnú chuť. Treba ju len vyskúšať.

postup:

  • 1. Nad parou si v hrnci rozpustíme 100g Palmarinu s 300g krištáľového cukru a 4 lyžicami medu. Keď je masa rozpustená, v šálke si zmiešame ocot a sódu bikarbónu a vylejeme do kastróla. Za stáleho miešania pridáme vajcia a dobre dlho miešame, kým masa trošku zhnedne (voda pod kastrólom nám môže silno vrieť).

  • 2. Potom odstavíme s ohňa, primiešame múku a kakao - dobre zhnetieme a okamžite rozdelíme cesto na 6 rovnakých častí -kým je teplé! (Ak by bolo cesto príliš neforemné pri hnetení pridáme trošičku teplého mlieka).

  • 3. Každú zo 6 častí rozvaľkáme čo najtenšie, obrezujeme na rovnaké pláty a pečieme na opačnej strane plechu na nepriľnavom papieri na pečenie 5-8min. Pozor aby sa nevytvorili bubliny keď ich dávame na plech. Musí to byť pekne rovné. Treba dobre sledovať, záleží od rúry a tiež tie posledné sa rýchlejšie upečú, keď už je rúra silno rozohriata.

  • 4. Nakoniec upečieme aj odrezky - tie použijeme postrúhané na ozdobu zákuska.

  • 5. Kým nám pláty vychladnú, pripravíme plnku: V 6 dl mlieka uvaríme 2 karamelové pudingy s 3-4 lyžice cukru a necháme dobre vychladnúť.

  • 6. Vymixujeme si Heliu s karamelovým salkom a postupne do tejto masy pridáme vychladnutý puding. Všetko spolu dobre vymixujeme.

  • 7. Postupne si na každý jeden plát rozotrieme rovnaké množstvo plnky (ja si plnku pekne rozvážim, aby bola každá vrstva naozaj rovnaká) a ukladáme na seba.

  • 8. Potrieme aj vrchný - poslední plát. Na najjemnejšom strúhadle postrúhame skrajky a tými posypeme vrchný plát.

pridaj recept

recept upiekli:

Marlenka

Táto domáca Marlenka má neskutočnú chuť. Treba ju len vyskúšať.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    50 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
100 g Palmarín
300 g cukor kryštálový
4 lyžica med
1 lyžica ocot
1 lyžica sóda bikarbóna
3 ks vajce
700 g múka hladká
2-4 lyžica kakao
250 g Helia
2 ks puding karamelový
1 ks Kondenzované mlieko karamelové
6 dl mlieko
3-4 lyžica cukor kryštálový

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia