Mäkkučké, šťavnaté, krémové obláčiky. Mňam!
1. Pripravíme si tuhý sneh z bielkov. Potom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom, postupne pridáme Palmarin, múku, prášok do pečiva, mlieko a nakoniec zamiešame sneh z bielkov.
2. Vypracujeme hladké cesto. 1/2 cesta vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto poukladáme marhule.
3. Do druhej 1/2 cesta pridáme kakao. Na marhule natrieme druhú časť cesta. Pečieme pri teplote 180°C asi 20 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom natrieme plnkou, ktorú si pripravíme tak, že šťavu z kompótu, vanilkový cukor a 2 Zlaté klasy uvaríme na hustú kašu. Vychladnutú kašu potom vymiešame s 250g Palmarínu a 5 lyžicami práškového cukru.
4. Napokon polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripavíme tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíme 100g čokolády a 40g Cery.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Mäkkučké, šťavnaté, krémové obláčiky. Mňam!
250 g | cukor práškový |
---|---|
450 g | múka polohrubá |
1 bal. | prášok do pečiva |
1 dl | mlieko |
2 lyžica | kakao |
1 -2 | marhuľový kompót |
1 bal. | vanilínový cukor |
2 bal. | Zlatý klas |
250 g | Palmarín |
100 g | čokoláda |
40 g | Cera |