rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Dupľová roláda

Výborná roláda, vhodná na každú príležitosť.

postup:

  • 1. Žltá roláda: 4 bielky vyšľaháme na sneh, po lyžiciach zapracujeme cukor, pridáme žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu. Cesto rozotrieme na papierom vystlaný plech. Po upečení stočíme a dáme vychladnúť.

  • 2. Kakaová roláda: 4 bielky vyšľaháme na sneh, po lyžiciach zapracujeme cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, kakao, orechy. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom. Po upečení stočíme a dáme vychladnúť.

  • 3. Krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s cukrom, pridáme kašu a orechy. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice kakaa.

  • 4. Vychladnuté pásy rozvinieme, papier odstránime. Tmavý plát potrieme svetlou plnkou a zvinieme na roládu. Svetlý plát tmavou plnkou. Do stredu položíme tmavú roládu a preložíme cez ňu okraje svetlého pásu. Roládu otočíme spojom na spodok. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Dupľová roláda

Výborná roláda, vhodná na každú príležitosť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
4 ks vajce
6 lyžica cukor krupicový
6 lyžica múka polohrubá
4 lyžica voda vlažná
1/2 bal. prášok do pečiva
4 ks vajce
6 lyžica cukor krupicový
4 lyžica múka polohrubá
2 lyžica kakao
4 lyžica voda vlažná
1/2 bal. prášok do pečiva
1 lyžica orechy mleté
3 dl mlieko
1 bal. Zlatý klas
200 g cukor práškový
150 g orechy mleté
250 g Helia
2 lyžica kakao
100 g čokoláda na varenie
70 g Cera
perníčky radia