Výborná roláda, vhodná na každú príležitosť.
1. Žltá roláda: 4 bielky vyšľaháme na sneh, po lyžiciach zapracujeme cukor, pridáme žĺtky, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu. Cesto rozotrieme na papierom vystlaný plech. Po upečení stočíme a dáme vychladnúť.
2. Kakaová roláda: 4 bielky vyšľaháme na sneh, po lyžiciach zapracujeme cukor, múku zmiešanú s práškom do pečiva, vodu, kakao, orechy. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom. Po upečení stočíme a dáme vychladnúť.
3. Krém: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme kašu, necháme vychladnúť. Heliu vymiešame s cukrom, pridáme kašu a orechy. Krém rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice kakaa.
4. Vychladnuté pásy rozvinieme, papier odstránime. Tmavý plát potrieme svetlou plnkou a zvinieme na roládu. Svetlý plát tmavou plnkou. Do stredu položíme tmavú roládu a preložíme cez ňu okraje svetlého pásu. Roládu otočíme spojom na spodok. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborná roláda, vhodná na každú príležitosť.
4 ks | vajce |
---|---|
6 lyžica | cukor krupicový |
6 lyžica | múka polohrubá |
4 lyžica | voda vlažná |
1/2 bal. | prášok do pečiva |
4 ks | vajce |
6 lyžica | cukor krupicový |
4 lyžica | múka polohrubá |
2 lyžica | kakao |
4 lyžica | voda vlažná |
1/2 bal. | prášok do pečiva |
1 lyžica | orechy mleté |
3 dl | mlieko |
1 bal. | Zlatý klas |
200 g | cukor práškový |
150 g | orechy mleté |
250 g | Helia |
2 lyžica | kakao |
100 g | čokoláda na varenie |
70 g | Cera |