Každá návšteva určite ocení túto jednoduchú, chutnú a dobre vyzerajúcu roládu.
1. Príprava kakaového cesta: 4 bielka a dve tretiny práškového cukru vyšľaháme na tuhý sneh. 4 žĺtka a jednu tretinu práškového cukru vymiešame, pridáme vodu a 10 g vanilínového cukru. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku s kakaovým práškom a rozpustený Palmarín. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 220 °C približne 5 - 7 minút.
2. Príprava čokoládového krému: 60 g horkej čokolády rozpustíme s 30 g smotany tak, aby nebola horúca. Zvyšných 120 g smotany vyšľaháme. Obidve časti spolu spojíme.
3. Príprava žĺtkového krému: Z mlieka, 30 g kryštálového cukru, 5 g vanilínového cukru, 1 žĺtka a krémového prášku (Zlatý klas) uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme, pridáme Heliu a vyšľaháme.
4. Po vychladnutí kakaovú hmotu potrieme žĺtkovou a čokoládovou náplňou a stočíme do rolády.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Každá návšteva určite ocení túto jednoduchú, chutnú a dobre vyzerajúcu roládu.
125 g | Helia |
---|---|
20 g | Palmarín |
50 g | múka polohrubá |
80 g | cukor práškový |
30 g | cukor kryštálový |
60 g | čokoláda horká |
150 g | smotana na šľahanie 33% |
20 g | krémový prášok Zlatý klas |
10 g | kakaový prášok |
15 g | vanilínový cukor |
5 ks | vajcia |
20 g | voda |
150 ml | mlieko |