Najlepšie chutia domáce fornetti. Kto má rad sladké fornetti určite neodolá. Pozrite si fotopostup s receptom.
1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenší plát.
2. Rozkrájame na nie príliš veľké obdĺžniky. Okraje každého obdĺžnika natrieme rozšľahaným vajíčkom, aby sa nám počas pečenia fornetti nerozlepili. Pripravíme si jablkovú plnku: Zmiešame nastrúhané jablká, vanilkový cukor a škoricu. Plnku nanesieme len na polovičku cesta. Každý takto naplnený obdĺžniček prehneme napoly a po obvode zlepíme prstami. Ostrým nožíkom spravíme na vrchu zárezy, aby mala kadiaľ unikať para.
3. Uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a necháme piecť 25 – 30 minút. Sami uvidíte, kedy budú mať zlatohnedú farbu. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Najlepšie chutia domáce fornetti. Kto má rad sladké fornetti určite neodolá. Pozrite si fotopostup s receptom.
cesto | |
---|---|
500 g | lístkové cesto |
plnka | |
---|---|
4 ks | jablká |
1 ks | vanilkový struk |
1 lyžička | škorica mletá |
1 ks | vajce |