rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Fornetti

Najlepšie chutia domáce fornetti. Kto má rad sladké fornetti určite neodolá. Pozrite si fotopostup s receptom.

postup:

  • Fornetti

    1. Lístkové cesto rozvaľkáme na tenší plát.

  • Fornetti

    2. Rozkrájame na nie príliš veľké obdĺžniky. Okraje každého obdĺžnika natrieme rozšľahaným vajíčkom, aby sa nám počas pečenia fornetti nerozlepili. Pripravíme si jablkovú plnku: Zmiešame nastrúhané jablká, vanilkový cukor a škoricu. Plnku nanesieme len na polovičku cesta. Každý takto naplnený obdĺžniček prehneme napoly a po obvode zlepíme prstami. Ostrým nožíkom spravíme na vrchu zárezy, aby mala kadiaľ unikať para.

  • Fornetti

    3. Uložíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a necháme piecť 25 – 30 minút. Sami uvidíte, kedy budú mať zlatohnedú farbu. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Fornetti

Najlepšie chutia domáce fornetti. Kto má rad sladké fornetti určite neodolá. Pozrite si fotopostup s receptom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.08.2014
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25-30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
cesto
500 g lístkové cesto
plnka
4 ks jablká
1 ks vanilkový struk
1 lyžička škorica mletá
1 ks vajce
perníčky radia