Jemný mäkký koláč s fotoreceptom.
1. Príprava cesta: Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Upečieme.
2. PLNKA: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a vanilkový cukor. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas. Varíme ako puding. Do horúcej kaše vmiešame sneh so 4 vajec a 60g cukru. Plnku rozdelíme na dve časti.
3. Na cesto nalejeme svetlú plnku, do druhej polovice pridáme potravinársku farbu a nalejeme na plnku.
4. Vrchná vrstva: 4 lyžice cukru skaramelizujeme, nalejeme mlieko a po vychladnutí vyšľaháme šľahačky. Dáme na vrch a ozdobíme farebnými cukríkmi, alebo strúhanou čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jemný mäkký koláč s fotoreceptom.
6 ks | vajce |
---|---|
6 lyžica | cukor kryštálový |
1 lyžička | kakao |
5 lyžica | múka polohrubá |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
50 ml | olej |
1 liter | voda |
3 bal. | Zlatý klas |
130 g | cukor kryštálový |
1 bal. | vanilínový cukor |
1 štipka | potravinárska farba červená |
4 lyžica | cukor kryštálový |
300 ml | mlieko |
2 bal. | šľahačka prášková |