rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Francúzske kocky

Jemný mäkký koláč s fotoreceptom.

postup:

  • Francúzske kocky

    1. Príprava cesta: Bielky s cukrom vyšľaháme, pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Upečieme.

  • Francúzske kocky

    2. PLNKA: Väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme 70 g kryštálového cukru a vanilkový cukor. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlatý klas. Varíme ako puding. Do horúcej kaše vmiešame sneh so 4 vajec a 60g cukru. Plnku rozdelíme na dve časti.

  • Francúzske kocky

    3. Na cesto nalejeme svetlú plnku, do druhej polovice pridáme potravinársku farbu a nalejeme na plnku.

  • Francúzske kocky

    4. Vrchná vrstva: 4 lyžice cukru skaramelizujeme, nalejeme mlieko a po vychladnutí vyšľaháme šľahačky. Dáme na vrch a ozdobíme farebnými cukríkmi, alebo strúhanou čokoládou.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Francúzske kocky

Jemný mäkký koláč s fotoreceptom.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
6 ks vajce
6 lyžica cukor kryštálový
1 lyžička kakao
5 lyžica múka polohrubá
1 ks kypriaci prášok do pečiva
50 ml olej
1 liter voda
3 bal. Zlatý klas
130 g cukor kryštálový
1 bal. vanilínový cukor
1 štipka potravinárska farba červená
4 lyžica cukor kryštálový
300 ml mlieko
2 bal. šľahačka prášková
perníčky radia