Úžasný domáci krémeš, ktorý sa z tanierov vytratí určite rýchlo. Pozrite si fotopostup.
1. Lístkové cesto, rozdelím na dve časti a vyvaľkáme. Položím na opačnú stranu dvoch plechov.Dobre popichám, aby sa mi cesto nenafúklo. Pečiem v dobre vyhriatej rúre na 200-220 °C. Pečiem do zlatista.
2. Plnka: 1 liter mlieka dáme prevariť. V malom množstve mlieka rozhabarkujem 2 balíčky vanilkového prášku, 3 lyžice hrubej múky, štipku soli, 2 žĺtka, vanilkový cukor. Uvaríme hustú kašu. Ešte do teplej kaše zapracujeme 150 g Helie. Miešame a nakoniec pridáme 3 lyžice rumu. Medzi tým si vyšľaháme z 2 bielkov sneh a pridáme 200 g práškového cukru. Keď je sneh pevný, zapracujeme do letnej zmesi aj sneh. Plnka na krémeš je hotová. Ešte teplú ju navrstvíme na upečený plát.
3. Zo smotany, stužovača a 1/2 balíčka vanilkového cukru si vyšľaháme šľahačku. Na schladenú plnku poukladáme šľahačku a rozotrieme.
4. Dám si rozpustiť vo vodnom kúpeli 100 g čokolády (75%) a 100 g Cery. Ak je poleva hustá, môžete priliať trošku mliečka alebo smotany. Teplou polevou potrieme horný plát cesta. Pri kuchynskej teplote nechám čokoládu schladiť.
5. Vrchný plát s čokoládou prenesiem na plát s plnkou a šľahačkou. Zákusok necháme v chlade. Krájame až po troch hodinách spolu s plnkou a spodným plátom (môžete nechať odstáť aj dlhšie). V horúcej vode nahrejem nože, aby sa mi čokoláda dobre krájala a topila, nie lámala a narežem Francúzske krémeše na kocky.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Úžasný domáci krémeš, ktorý sa z tanierov vytratí určite rýchlo. Pozrite si fotopostup.
1 bal. | lístkové cesto |
---|---|
1 liter | mlieko |
200 g | cukor práškový |
3 lyžica | múka hrubá |
2 bal. | puding vanilkový |
1,5 bal. | vanilínový cukor |
150 g | Helia |
3 lyžica | rum |
100 g | čokoláda na varenie |
2 ks | vajcia |
100 g | Cera |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |
1 bal. | stužovač šľahačky |
soľ |