rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Gaštanová kocka

Nazbierajte si na prechádzke gaštany a urobte si radosť skvelým dezertom..

postup:

  • 1. Príprava gaštanového krému: Heliu vymiešame so 150 g cukru, primiešame gaštanové pyré a dochutíme rumom. Dobre vymiešame. Uvaríme puding v 300 ml mlieka. Vychladnutý puding vmiešame do gaštanového krému a natrieme na cesto.

  • 2. Príprava piškótového kakaového cesta: Žĺtka vymiešame s 12 polievkovými lyžicami práškového cukru, pridáme Palmarin a 6 lyžíc studenej vody, spolu vymiešame do penista. Múku, prášok do pečiva, štipku soli a 2 lyžice kakaa zmiešame a pridáme k vymiešaným žĺtkam. Nakoniec pridáme opatrne vyšľahaný sneh z bielok.

  • 3. Hotové cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme 30 minút na 175 °C.

  • 4. Príprava šľahačky: Vyšľaháme spolu 2 smotany na šľahanie, 2 vanilínové cukre a 2 stužovače šľahačky. Šľahačku rozotrieme na gaštanový krém. 

  • 5. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme na 1 hodinu stuhnúť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Gaštanová kocka

Nazbierajte si na prechádzke gaštany a urobte si radosť skvelým dezertom..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    175 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
120 g Palmarín
200 g Helia
12 lyžica múka polohrubá
12 lyžica cukor práškový
150 g cukor kryštálový
500 g gaštanové pyré (rozmixované gaštany)
2 ks smotana na šľahanie 33%
1 ks puding vanilkový
2 ks šľahačkový stužovač
čokoláda
2 lyžica kakaový prášok
1 ks kypriaci prášok do pečiva
2 ks vanilínový cukor
štipka soľ
6 ks vajcia
300 ml mlieko
6 lyžica voda
rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia