Nazbierajte si na prechádzke gaštany a urobte si radosť skvelým dezertom..
1. Príprava gaštanového krému: Heliu vymiešame so 150 g cukru, primiešame gaštanové pyré a dochutíme rumom. Dobre vymiešame. Uvaríme puding v 300 ml mlieka. Vychladnutý puding vmiešame do gaštanového krému a natrieme na cesto.
2. Príprava piškótového kakaového cesta: Žĺtka vymiešame s 12 polievkovými lyžicami práškového cukru, pridáme Palmarin a 6 lyžíc studenej vody, spolu vymiešame do penista. Múku, prášok do pečiva, štipku soli a 2 lyžice kakaa zmiešame a pridáme k vymiešaným žĺtkam. Nakoniec pridáme opatrne vyšľahaný sneh z bielok.
3. Hotové cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme 30 minút na 175 °C.
4. Príprava šľahačky: Vyšľaháme spolu 2 smotany na šľahanie, 2 vanilínové cukre a 2 stužovače šľahačky. Šľahačku rozotrieme na gaštanový krém.
5. Vrch posypeme strúhanou čokoládou a dáme na 1 hodinu stuhnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Nazbierajte si na prechádzke gaštany a urobte si radosť skvelým dezertom..
| 120 g | Palmarín |
|---|---|
| 200 g | Helia |
| 12 lyžica | múka polohrubá |
| 12 lyžica | cukor práškový |
| 150 g | cukor kryštálový |
| 500 g | gaštanové pyré (rozmixované gaštany) |
| 2 ks | smotana na šľahanie 33% |
| 1 ks | puding vanilkový |
| 2 ks | šľahačkový stužovač |
| čokoláda | |
| 2 lyžica | kakaový prášok |
| 1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
| 2 ks | vanilínový cukor |
| štipka | soľ |
| 6 ks | vajcia |
| 300 ml | mlieko |
| 6 lyžica | voda |
| rum |