Ľahká torta na jesenné večery pri vínku s dobrými kamarátmi.
1. 4 žĺtka vymiešame s 4 lyžicami práškového cukru, pridáme múku s práškom do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný zo 4 bielok. Tortovú formu vymastíme a posypeme múkou, cesto naň vylejeme a zarovnáme. Tortu pečieme v stredne teplej rúre asi 45 minút.
2. Vymiešame Heliu s 2 lyžicami práškového cukru, pridáme gaštanové pyré a 2 lyžice rumu.
3. Po upečení rozkrojíme korpus na dve polovice a necháme vychladnúť. Vychladnutú tortu rozkrojíme na polovicu, natrieme lekvárom a plnkou, a navrch dáme druhú polovicu korpusu.
4. Roztopíme čokoládu s Cerou a tortu ňou polejeme. Ozdobíme podľa chuti a fantázie (orechami, gumenými cukríkmi..) a necháme stuhnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ľahká torta na jesenné večery pri vínku s dobrými kamarátmi.
| 100 g | Helia |
|---|---|
| 70 g | Cera |
| 4 lyžica | múka polohrubá |
| 6 lyžica | cukor práškový |
| 250 g | gaštanové pyré (rozmixované gaštany) |
| 200 g | čokoláda |
| 4 lyžica | lekvár pikantný |
| 1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
| 4 ks | vajcia |
| 2 lyžica | rum |