rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Gaštanová torta

Ľahká torta na jesenné večery pri vínku s dobrými kamarátmi.

postup:

  • 1. 4 žĺtka vymiešame s 4 lyžicami práškového cukru, pridáme múku s práškom do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný zo 4 bielok. Tortovú formu vymastíme a posypeme múkou, cesto naň vylejeme a zarovnáme. Tortu pečieme v stredne teplej rúre asi 45 minút.

  • 2. Vymiešame Heliu s 2 lyžicami práškového cukru, pridáme gaštanové pyré a 2 lyžice rumu. 

  • 3. Po upečení rozkrojíme korpus na dve polovice a necháme vychladnúť. Vychladnutú tortu rozkrojíme na polovicu, natrieme lekvárom a plnkou, a navrch dáme druhú polovicu korpusu. 

  • 4. Roztopíme čokoládu s Cerou a tortu ňou polejeme. Ozdobíme podľa chuti a fantázie (orechami, gumenými cukríkmi..) a necháme stuhnúť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Gaštanová torta

Ľahká torta na jesenné večery pri vínku s dobrými kamarátmi.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 - 180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
100 g Helia
70 g Cera
4 lyžica múka polohrubá
6 lyžica cukor práškový
250 g gaštanové pyré (rozmixované gaštany)
200 g čokoláda
4 lyžica lekvár pikantný
1 lyžička kypriaci prášok do pečiva
4 ks vajcia
2 lyžica rum

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia