rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Gaštanové guľky

Gaštanové guľky ozdobia stôl a potešia aj náročnú návštevu..

postup:

  • 1. Gaštanové pyré zmiešame s pomletými detskými piškótami a Palmarinom. Pridáme práškový a vanilínový cukor. Hmotu odložíme do chladu asi na dve hodiny. 

  • 2. Po odstátí cesta tvarujeme rukami guličky s priemerom asi 2,5 cm. Guličky ukladáme na mastný papier na pečenie. 

  • 3. Vo vodnom kúpeli si roztopíme tmavú polevu z čokolády a časti Cery. A v druhom hrnčeku bielu polevu z bielej čokolády a zvyšku Cery. 

  • 4. Pripravenou polevou oblievame každú guličku. Striedame bielu a hnedú čokoládu na polievanie. Spodná časť guličky ostane bez polevy. Vrch guličiek môžeme ozdobiť cukríkami alebo postriekať polevou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Gaštanové guľky

Gaštanové guľky ozdobia stôl a potešia aj náročnú návštevu..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
125 g Palmarín
60 g Cera
150 g cukor práškový
500 g gaštanové pyré (rozmixované gaštany)
100 g čokoláda na varenie
50 g čokoláda biela
150 g piškóty detské
40 g vanilínový cukor
mandle blanšírované
50 ml rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia