Gaštanové guľky ozdobia stôl a potešia aj náročnú návštevu..
1. Gaštanové pyré zmiešame s pomletými detskými piškótami a Palmarinom. Pridáme práškový a vanilínový cukor. Hmotu odložíme do chladu asi na dve hodiny.
2. Po odstátí cesta tvarujeme rukami guličky s priemerom asi 2,5 cm. Guličky ukladáme na mastný papier na pečenie.
3. Vo vodnom kúpeli si roztopíme tmavú polevu z čokolády a časti Cery. A v druhom hrnčeku bielu polevu z bielej čokolády a zvyšku Cery.
4. Pripravenou polevou oblievame každú guličku. Striedame bielu a hnedú čokoládu na polievanie. Spodná časť guličky ostane bez polevy. Vrch guličiek môžeme ozdobiť cukríkami alebo postriekať polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Gaštanové guľky ozdobia stôl a potešia aj náročnú návštevu..
125 g | Palmarín |
---|---|
60 g | Cera |
150 g | cukor práškový |
500 g | gaštanové pyré (rozmixované gaštany) |
100 g | čokoláda na varenie |
50 g | čokoláda biela |
150 g | piškóty detské |
40 g | vanilínový cukor |
mandle blanšírované | |
50 ml | rum |