Štrúdľa z vlastného cesta s fotopostupom. Vždy sa za ňou len zapráši. Zdravý koláč s rôznymi plnkami.
1. Pripravíme si suroviny.
2. Hladkú múku, cukor, mlieko, Palmarin, soľ zmiesime v miske na jemné štrúdľové cesto.
3. Na pracovnej doske si cesto rozdelím na 6 bochníčkov. Obyčajne si urobím cesto deň vopred a dám do chladu odpočinúť. Keď je cesto urobené deň vopred, dá sa natenšie vygúľať.
4. Počet štrúdiel robím podľa potreby. V prípade, že sa rozhodnem urobiť jednu alebo dve štrúdle, ostatné bochníčky dám do mrazničky a vyberiem podľa potreby.
5. Bochník cesta rozgúľam na pracovnej doske. Dá sa vygúľať na veľmi tenučko, vygúľané cesto preložím na plátno, cesto sa dá ešte jemno aj povyťahovať ako ťahaná štrúdľa.
6. Vopred si načistím jablká a opražím strúhanku, alebo zomeliem mak, podľa toho akú štrúdľu robím. Opraženú strúhanku potom zarobím s cukrom, vanilkou, škoricou, (mak, cukor, vanilka, citronová kôra).
7. Na rozgúľaný štrúdľový plát, ktorý mám preložený na plátne nasypem zarobenú opraženú strúhanku a rovnomerne roztiahnem.
8. Na roztiahnutú strúhanku naložím jablká.
9. Potom opatrne za pomoci plátna štrúdľu rolujem.
10. Preložím na plech a potriem olejom.
11. Keď robím dve, na plechu vyzerajú takto :). Pečiem cca 30 - 35 min. podľa potreby, sledujem akú má farbu pri 150°C.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Štrúdľa z vlastného cesta s fotopostupom. Vždy sa za ňou len zapráši. Zdravý koláč s rôznymi plnkami.
450 g | múka hladká |
---|---|
1 ks | Palmarín |
2 dl | mlieko |
1 lyžica | cukor práškový |
troška | soľ |
podľa potreby | jablká |
podľa potreby | mak |
podľa potreby | cukor práškový |
podľa potreby | vanilínový cukor |
citrónová kôra strúhaná | |
škorica mletá | |
škorica mletá | |
strúhanka (pražená) | |
na vymastenie plechu | olej |