Príprava či obtiažnosť nie je príliš náročná či zložitá. Kombinácia varených hrozienok a orechov dodáva zákusku úplne inú, výraznú chuť.
1. Oddelíme žĺtky od bielkov, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky s cukrom, vodou, olejom vyšľaháme do penista. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Sneh zľahka dobre premiešame a vylejeme rovnomerne na plech, ktorý sme vyložili papierom alebo silikónovou fóliou na pečenie. (veľmi sa mi osvedčila) Dáme piecť do vyhratej rúry. Po upečení stočíme aj s papierom (fóliou) a ešte to celé zabalíme do mokrej utierky.
2. Dáme variť vodu s cukrom a hrozienkami, varíme za občasného premiešavania na miernom ohni, cca 5-7 min., kým voda nezhustne a hrozienka nenapučia. (Môžeme pre chuť a vôňu priliať trošku rumu.) Potom vsypeme mleté orechy a za stáleho miešania ešte povaríme cca 2-3 minútky, odstavíme a necháme vychladnúť. Rozšľaháme Heliu a spojíme ju s vychladenou hrozienkovo-orechovou masou. (Masa je pomerne tuhá, dobre premiešam s tukom, už len vareškou). Rozbalíme roládu, odstránime papier (fóliu) a natrieme plnkou. Dobre stočíme a hotovú roládu polejeme čokoládovou polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Príprava či obtiažnosť nie je príliš náročná či zložitá. Kombinácia varených hrozienok a orechov dodáva zákusku úplne inú, výraznú chuť.
5 ks | vajce |
---|---|
5 lyžica | cukor práškový |
5 lyžica | múka polohrubá |
2 lyžica | voda teplá |
1 liter | olej |
1 lyžica | kakao |
1 bal. | prášok do pečiva |
1 dl | voda |
100 g | cukor kryštálový |
100 g | hrozienka |
120 g | orechy mleté |
150 g | Helia |
Cera | |
čokoláda na varenie |