rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Hrozienkovo-orechová roláda

Príprava či obtiažnosť nie je príliš náročná či zložitá. Kombinácia varených hrozienok a orechov dodáva zákusku úplne inú, výraznú chuť.

postup:

  • 1. Oddelíme žĺtky od bielkov, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtky s cukrom, vodou, olejom vyšľaháme do penista. Do žĺtkovej hmoty pridáme preosiatu múku s kakaom a práškom do pečiva. Sneh zľahka dobre premiešame a vylejeme rovnomerne na  plech, ktorý sme vyložili papierom alebo silikónovou fóliou na pečenie. (veľmi sa mi osvedčila)  Dáme piecť do vyhratej rúry. Po upečení stočíme aj s papierom (fóliou) a ešte to celé zabalíme do mokrej utierky.

  • 2. Dáme variť vodu s cukrom a hrozienkami, varíme za občasného premiešavania na miernom ohni, cca 5-7 min., kým voda nezhustne a hrozienka nenapučia. (Môžeme pre chuť a vôňu priliať trošku rumu.) Potom vsypeme mleté orechy a za stáleho miešania ešte povaríme cca 2-3 minútky, odstavíme a necháme vychladnúť. Rozšľaháme Heliu a spojíme ju s vychladenou hrozienkovo-orechovou masou. (Masa je pomerne tuhá, dobre premiešam s tukom, už len vareškou). Rozbalíme roládu, odstránime papier (fóliu) a natrieme plnkou. Dobre stočíme a hotovú roládu polejeme čokoládovou polevou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Hrozienkovo-orechová roláda

Príprava či obtiažnosť nie je príliš náročná či zložitá. Kombinácia varených hrozienok a orechov dodáva zákusku úplne inú, výraznú chuť.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
5 ks vajce
5 lyžica cukor práškový
5 lyžica múka polohrubá
2 lyžica voda teplá
1 liter olej
1 lyžica kakao
1 bal. prášok do pečiva
1 dl voda
100 g cukor kryštálový
100 g hrozienka
120 g orechy mleté
150 g Helia
Cera
čokoláda na varenie
perníčky radia