Lahodná ovocná pena prinesie slastný pôžitok každej chuťovej bunke...
1. Príprava treného koláčika: Heliu mierne nahrejeme a vymiešame do peny so 60 g práškového cukru. Pridáme 85 g žĺtok, vymiešame a nakoniec prisypeme preosiatu hladkú múku. Striekame na papier pomocou cukrárskeho vrecka. Pečieme pri teplote 180 °C do svetložltej farby.
2. Príprava smotanového krému: Želatínu namočíme do vody s 50 g kryštálového cukru, povaríme a necháme vychladnúť. 250 g smotany vyšľaháme a prilejeme do nej studenú želatínu. Rozdelíme na dve časti a dochutíme. Do jednej časti pridáme jeblkovú pastu a do druhej hruškovú pastu. Ak nemáme pastu, môžeme použiť prevarené rozmixované ovocie. Podľa chuti pridáme šťavu z citróna. Do formy dáme najskôr jednu náplň a potom druhú. Necháme stuhnúť, môžeme aj zamraziť. Po stuhnutí polejeme želé polevou a posypeme opraženými hobľovanými mandľami.
3. Príprava omáčky z manga: Mango očistené a pokrájané zalejeme vodou, pridáme cukor a marhuľový džem. Dobre prevaríme, aby zostalo mäkké. Odstavíme, dochutíme šťavou z limety a vhodným likérom. Používame za studena.
4. Ľubovoľnú kresbu na tanier urobíme z nutely. Položíme stuhnutý dezert, trený koláčik a usušený plátok jablka. Založíme čokoládovú ozdobu a prelejeme omáčkou z manga.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Lahodná ovocná pena prinesie slastný pôžitok každej chuťovej bunke...
60 g | Helia |
---|---|
85 g | múka hladká |
60 g | cukor práškový |
70 g | cukor kryštálový |
250 g | smotana na šľahanie 33% |
20 g | hrušková pasta (alebo rozmixované prevarené hrušky) |
20 g | jablková pasta (alebo rozmixované prevarené jablká) |
100 g | marhuľový džem |
10 g | želatina |
10 g | nutela |
3 ks | vajcia |
1 ks | citrón |
1 ks | mango |
80 ml | voda |